Kinesio Tape

Kinesio Tape - Kineziológiai Tapasz
  Az első kiegészítő terápia amivel találkoztam (2018. március) az a Kinesio Tape lett. Nagyon jó döntés volt mert nem csak egy szuper jó technikát ismertem meg vele, hanem egy olyan jó iskolát is ahol lelkiismeretes gyógytornászok/tanárok oktatják a jobbnál jobb terápiákat, melyek mind különböző módon segítenek a mozgásszervi problémákon.

  A ragasztásokat élesben tanultuk magunkon alkalmazva, így egyből éreztük a hatását. Azon a területen ahol nekem is gondjaim vannak fent is hagytam pár napig, mert éreztem jótékony hatását. Azóta is önkezelem magam ha szükséges, feltéve ha olyan terület amit magamnak is meg tudok csinálni.

Sarkfájdalom önkezelése

  Persze ki másokon ne alkalmaztam volna előszeretettel a Szalagot mint a családomon, hisz nekik csakis jót akarok. A nagy fiam azóta is ha fáj a növésben lévő lába egyből kéri hogy tegyek fel neki tapaszt.

  A férjem is rendszeresen kéri hogy ragasszam meg a lábát, bokaszalag problémával küzd. (Lábfájós család vagyunk.)                       És azóta sokaknak tudtam segíteni ezzel a technikával is mint pl. ödéma, térdfájdalom, derékfájdalom, vállfájdalom, gerincsérv okozta fájdalom esetén.

 

Növekvő láb fájdalom kezelése
Férjem lapocka és trapéz izom fájdalom kezelése

A Kinezio Tapasz alkalmazása

  Alkalmazható szinte az összes mozgásszervi problémánál, legyen az egy kisebb húzódás, zúzódás vagy akár egy nagyobb mozgásszervi műtét után a rehabilitáció elősegítése. Nyugodtan használhatjuk sportsérüléseknél, sportolás közben, ficamoknál, izomgörcsöknél, ízület-, derék-, hát-, nyakfájdalmaknál. Nagy segítség tenisz- és golfkönyök esetében, gerincferdülésnél, tartásjavításnál, váll- és térdsérülésnél is.

A kineziológiai szalag hatása

  A merev kötések nem engedik a rögzített testrész szabad mozgását, ezáltal lassítják a gyógyulás idejét.Míg a rugalmas tapasz, ami az emberi bőrhöz hasonló erősségű és rugalmasságú úgy támasztják és rögzítik a sérült testrészt hogy nem akadályozzák annak mozgékonyságát.                                                                                      A szalag megemeli a bőrt és a bőr alatti kötőszövetek lazulnak, felgyorsul a vér- és a nyirokkeringés, ezáltal enyhül a fájdalom és gyorsabb gyógyulást idéz elő a szövetekben. Tartja az izmokat, ízületeket, csökkenti a sérült részek terhelését, nyomását és a gyulladások esetleges kialakulása.

  A tapasz – minőségtől függ – 1-5 napig maradhat a bőrön, 5 nap után elveszti rugalmasságát így a hatékonyságát. Terápia jelleggel használható, a problémától függ mennyi ideig alkalmazzuk. Krónikus panaszoknál akár hónapokon keresztül. Ilyen estekben pár hét után érdemes kis szünetet tartani a bőr regenerálódása érdekében.

Milyen esetekben nem szabad felhelyezni a tapaszt!

  • nagyon súlyos akut sérülés esetén
  • sérült égett bőrfelületen, nyílt sebeken
  • trombózisveszély esetén
  • tumoros megbetegedés esetén
  • terhesség első trimeszterében hasra és deréktájra
Kismama pocak tehermentesítése