Shiatsu masszázs

 

 

 

 

Shiatsu masszázs

 

    Több mint 10 éve már, hogy találkoztam a Shiatsuval. Akkor már frissítő masszőrként próbálgattam szárnyaimat. Mivel akadtak páran akik a masszázs hallatán félve mondták el, nem szeretik a bőrük közvetlen érintését, keresgélni kezdtem mivel tudnék nekik is segíteni.

    Így jött velem szembe a Shiatsu !

    Akkor még egy gyermektábor egyik nagy termében tartották az alaptanfolyamot. Az a 3 nap igen meghatározó volt számomra! Ekkor hallottam először a holisztikus szemléletről, meridiánokról, elemekről, energiapontokról, feszültségpontokról, hogy minden mindennel összefügg.

    Azóta minden tanulmányom során visszaköszöntek, amiből tudom jó helyen vagyok, tanulok!

    Keleten úgy tartják, hogy az emberi testet egy egésznek teremtették és lehetetlen ennek egy-egy részét elkülöníteni és nem venni tekintetbe, hogy milyen hatása van az egészre. Nem a betegségre koncentrálnak hanem az egész emberre. Japánban ha valaki megfázik az orvos shiatsu kezelést alkalmaz, hogy növelje az illető energiatermelő képességét, melyet majd a megfázás legyőzésére használ.

    A shiatsu és a keleti gyógyászat egyéb formái segítenek az energia egyensúlyának helyreállításában, de maga a test az ami a betegséget meggyógyítja.

    A japán „shiatsu” (siacu) szó ujjnyomást jelent. Ujjnyomással kezeljük a meridiánokat és az akupunktúrás pontokat. Akupresszúra néven is ismerik, az érintés erejét használja fel. A shiatsu erősíti a test saját védelmi mechanizmusait, s ezáltal javítja általános egészségi állapotunkat, fizikai és érzelmi közérzetünket.

    Alapelve a nyomáskifejtés, de a különböző nyújtótechnikák és tartásjavító gyakorlatok is a kezelés részei. Ezért nagyon jól kombinálható egyéb kiegészítő terápiákkal mint a Flossing és a Triggerpont terápia, illetve a Kinesio Tape. Ezeket a kezeléseket minden esetben az izmok vizsgálatával, előkészítésével kezdjük, melyek jórészt egy shiatsu kezelés részét is képezik.

    A kezelés közvetlen hatása egyénenként változik, de a jó közérzet általános hatás.

    Célja sokféle lehet, de minden esetben az egész testet kezelik. A terápia 1 – 1,5 órán át tart, a földön zajlik, a páciens egy vékony matracon fekszik kényelmes ruhában. Nem használnak semmiféle eszközt, gépeket, sem olajokat. Már a kezelés elején kellemes ellazult állapotba kerülhetünk ami csak fokozódhat. A kezelési idő letelte után újjászületünk és úgy érezzük szeretnénk újra átélni ezt a kényeztetést!